Få bedre styr på ind- og udstempling med et elektronisk system

Et stempelur har været brugt på mange danske arbejdspladser i rigtig mange år. Det er en genial måde at holde øje med, om medarbejderne arbejder de timer, de skal, eller om de arbejder for meget – eller for lidt. Begge dele bliver jo et problem i det lange løb. Hvis en medarbejder ikke lægger de timer, som han eller hun skal, får de jo for meget i løn i forhold til de timer, som de har lagt på arbejdet. Hvis en medarbejder omvendt arbejder meget mere, end han eller hun skal, kan det føre til, at medarbejderen må afspadsere en hel masse. Det er også problematisk i forhold til at få fordelt arbejdet ordentligt.

 

Tidligere brugte man manuelle stempelure og så skulle bogholderiet i forbindelse med lønningsdag finde ud af, om man havde arbejdet de timer, som man skulle. Det kunne tage lang tid. Ikke mindst på store fabrikker med mange medarbejdere. Derfor er der i dag mange virksomheder, der bruger et elektronisk system i stedet for et manuelt stempelur, hvor medarbejderen selv skal tage et papir kort og stemple ind og ud.

 

Elektronisk system gør det nemmere for alle
Hvis I har flekstid på arbejdspladsen, kan det være svært at holde styr på, om I får arbejdet al den tid, som I skal. Flekstiden er meget praktisk, fordi den giver jer mulighed for at gå tidligt en dag, hvis I har brug for det, og så blive længere en anden dag. Med et elektronisk system bliver det regnet sammen, hvor mange timer du har været der, hvor mange timer du burde have været der, hvor meget du har været syg, holdt ferie, været på afspadsering eller lignende. Du kan dermed nemt danne dig et overblik over, om du er nok på dit arbejde, for meget eller for lidt. Se stempelur her for at få en smart elektronisk løsning.

 

Det samme gælder selvfølgelig for både bogholderiafdelingen og for chefen. For bogholderiafdelingen bliver det nu meget nemmere at lave løn. Det er derfor med til at gøre, at de får mere tid til at løse andre opgaver. Det kan være en god ide, at chefen løbende tjekker om på, om medarbejderne arbejder de timer, som de skal. Hvis de arbejder for lidt, kan det være et udtryk for, at de har for lidt at lave. Arbejder de for meget, kan det være, at arbejdsopgaverne skal fordeles noget bedre.

Det skal du tænke over, når du vælger elektronisk stempelur
Når du skal vælge elektronisk stempelur, er det vigtigt, at I tænker, hvad I præcis har brug for, at jeres stempelur kan registrere. Det skal selvfølgelig registrere, hvornår medarbejderne kommer og går, og hvornår de er fraværende. I nogle virksomheder er der dog også en række tillæg, der skal lægges oveni lønnen. Det kan være smudstillæg eller tillæg for at arbejde om aftenen eller tidligt om morgenen. Det kræver et mere avanceret system at tage tillæggene med, men det er også med til at gøre arbejdet meget nemmere, når der skal regnes løn ud.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *