Giv medarbejderne bedre arbejdsbetingelser i sommervarmen

For rigtig mange arbejdende danskere, er sommeren kærkommen da det betyder snarlig sommerferie, lyse aftenener og hyggelige dage på stranden. Men udover det positive ved at solen er længere tid på himmelen, og graderne bliver varmere er der også negative ting at spore for mange kontor ansatte.

Kontorerne bliver rigtig varme i sommerperioden, som gerne strækker sig fra sidst maj til midt september og med adskillige gode uger, alt efter hvor god den danske sommer ender med at blive.

På mange kontorer sidder medarbejderne og sveder. Det er tilmed også de rigtig varme timer man er på arbejde. Arbejdskulturen hedder i langt de fleste danske virksomheder på 8-16 med en time fra eller til maks, og derfor får man de aller varmeste tidspunkter, som gerne er fra midt på dagen og et par timer frem.

architecture-blue-building-business-41170

Forslag til bedre arbejdsplads i sommervarmen

Man kan tage forskellige initiativer til at lave kontoret og arbejdspladsen mere udholdelig at være på de aller varmeste dage i sommeren. Det behøver ikke være tiltag som bliver beskrevet i virksomhedens APV.

Først og fremmeste er det dejligt hvis der er koldt vand på køl. Det kan hjælpe en del på de aller varmeste dage, at der er koldt vand i køleskabet.
Derfor kan det være en rigtig god ide at få fat i nogle glas karafler og få fyldt lidt vand på disse og sat dem i køleskabet. På den måde kan medarbejderne altid hente koldt vand, der er med til at køle lidt ned på de varme dage.

En bordblæser er en rigtig god ide til de værste dage. En bordblæser i kan have stående på bordet eller bordene kan være med til at det er til at holde ud at være til på de værste dage. Nogle kontor og arbejdspladser bliver virkelig varme, især hvis det er steder med store vinduespartier hvor solen kan stå og skinne ind en hel dag – der vil en bordblæser gøre underværker på de værste dage.

Et andet tiltag man kan gøre er brugen af solfilm til vinduer. Som sagt er arbejdspladser med store vinduespartier aller hårdest ramt og der kan sådan film hjælpe meget. Vinduesfilm                    på vinduerne tager rigtig meget af solens varme, så det at solen står og bager på vinduerne en hel dag er ikke så slemt.

Vinduesfilmen hjælper rigtig meget på solens stråler ind af vinduet og der kan spares adskillige varmegrader ved at sætte det op.

Arbejd ude

Blæser det en smule samtidig med at det er rigtig varmt, kan det være en fordel at arbejde udendørs hvis man har muligheden for det. Arbejder du på en bærbar, kan det være en god ide arbejde udendørs. Det kan være der kan findes en god skyggeplads, hvor det er muligt at sidde med sin bærbar uden solen gør det umuligt at læse på skærmen. Det er tit noget mere rart at sidde sådan et sted, i stedet for at sidde indenfor på kontoret hvor solen skinner direkte ind i hovedet eller ryggen og man får den varmeste arbejdsdag.

Alt i alt handler det om at gøre det så komfortabelt som overhovedet muligt at arbejde gennem sommeren, og det kan gøres med nogle af de tiltag nævnt herover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *