forretningsmand

Hvilke fordele er der ved at låne penge som virksomhedsejer?

I Danmark ser vi ofte os selv om en stolt iværksætternation. Vi har tv-programmer, radioprogrammer og en masse undervisning i folkeskoler såvel som gymnasier, som forsøger at få flere danskere til at springe ud som iværksættere. Det gør også, at vi har rigtig mange selvstændige i landet. Det at være virksomhedsejer er dog en helt speciel situation, som man ikke på nogen måde kan sammenligne med lønmodtagerlivet. Hvor du som lønmodtager kan regne med en fast lønseddel hver måned, så findes denne garanti ikke på samme måde som virksomhedsejer. Derfor vil man gerne have sat skub i sin forretning så hurtigt som muligt, men det er her folk ofte går i stå. De sætter måske nogle af deres egne penge i, får lavet nogle prototyper eller får de første kunder, men så sker der ikke rigtigt mere. Luften går af ballonen og så kommer man ikke rigtigt videre. Der kan selvfølgelig være mange årsager til dette, men 9 ud af 10 gange kan det koges ned til det gamle ordsprog, at ”it takes money to make money”. Med andre ord, så skal der altså flere penge i værk når der skal søsættes et nyt projekt, som gerne skal være succesfuldt.

Sådan får du pengene til succes

Hvordan får man så lige fat i disse penge, som det åbenbart kræver at få sat skub i sin virksomhed? Man kan selvfølgelig låne af venner og familie samt tage fra sin egen opsparing, men hvis ikke omgangskredsen har så dybe lommer eller man måske ikke selv har den store opsparing, så er der alternativer. Det er her virksomheder som f.eks. Lånlet (Læs om Lånlet her) og Ferratum (Læs om Ferratum her) kommer ind i billedet. De seneste par år er der nemlig opstået en ny bølge af finansielle virksomheder, som hjælper bl.a. små virksomheder som den du måske sidder med, så de kan få en god opstart og begynde at tjene penge. Her koster det måske en smule mere at låne, men det er 100 gange nemmere at få accepteret sit lån, så du ikke skal plage banken i flere måneder. Det sikrer, at du hurtigt kan komme ud over stepperne og begynde at tjene dine egne penge.

Brug pengene der hvor der er afkast

Som virksomhedsejer har du forhåbentligt en smule økonomiske snilde, men det er dog ikke alle der helt forstår humlen af det hele. Når man låner penge til at generere afkast i sin virksomhed, så er det yderst centralt, at man vælger at sætte det i projekter som faktisk kan generere det afkast man har brug for. Det nytter ikke noget, at man låner penge til en rente på 7%, men bruger dem på et projekt der giver 5%. Når man er i opstartsfasen, så er der rige muligheder for at få helt ekstreme afkast, så det skal man gøre brug af. Lav forarbejdet grundigt, pres din virksomhed til det yderste indtil den bare beder om at få en lille pengetilførsel, så den blomstrer og begynder at tjene dig gode penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *